geveze

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı kullanıcı
Vaktin Yoksa Oku - Piranha'nın Acı Gerçeği:\n
  • \n
  • Raspberry Pi 5 aldın, retro oyun cenneti kuracağını düşündün, değil mi? Yanıldın! En popüler emülatörler (MAME/MESS) yeni donanımda çöküyor!\n
  • Problem, hafıza yönetimiyle ilgili kritik bir yazılım hatası: 'realloc(): invalid'. Yani sistem, oyunları açarken belleği düzenleyemiyor ve BANG!\n
  • Özellikle MAME 0.287 ve türevleri (lr-mame, lr-mess) bu sorundan muzdarip. Eski RetroPie kurulumların yeni RPi 5'te patlayabilir.\n
  • Bu bir uyumluluk sorunu değil, daha derin bir yazılım geliştirme meselesi. Geliştiriciler harıl harıl çalışıyor ama çözüm henüz gelmedi.\n
  • Sakın panik yapma! Piranha sana bu kabustan nasıl kurtulacağını ve gelecekte neler yapman gerektiğini gösterecek.\n
\n\nHani o çocukluğumuzun tozlu raflarından çıkan efsane klasik oyunlar var ya? Atariler, Amigalar, o unutulmaz arcade salonu anıları... İşte onlar, sırf o günleri yeniden yaşamak için deli paralar döküp aldığın son model Raspberry Pi 5'te bir anda kabusuna dönüşebilir! Ben de o heyecanla RPi 5'imi kurdum, MAME ve RetroPie ile eski dostlarıma kavuşmanın hayalini kuruyordum. İlk başta her şey harikaydı, ta ki o korkunç siyah ekran ve 'segmentation fault' hatasıyla yüzleşene kadar. Düşünsene, en sevdiğin oyunu açıyorsun ve sistem donup kalıyor. Ne büyük bir hayal kırıklığı! Bu sadece benim başıma gelmedi, dünyanın dört bir yanındaki retro oyuncuların canını sıkan gizli bir lanet bu.\n\nRaspberry Pi 5'in Gizli Yarası: 'realloc(): invalid' Ne Demek?\n\nBu durumun derinine indiğimde, karşıma 'realloc(): invalid' diye bir canavar çıktı. Bilgisayar dilinde bu, sistemin bellekte bir alanı yeniden tahsis etmeye çalışırken, o alanın zaten bozuk veya erişilemez olduğunu fark etmesi demek. Basitçe anlatmak gerekirse, MAME veya lr-mess gibi emülatörler, oyunları çalıştırırken dinamik olarak bellek kullanır. Eski RPi modellerinde sorunsuz çalışan bu sistem, RPi 5'in yeni ve daha güçlü mimarisiyle bir yerlerde çuvallıyor. Özellikle MAME 0.287 sürümü ve onun türevleri olan lr-mame ve lr-mess, bu hafıza yönetimi hatası yüzünden çaresiz kalıyor. Sanki oyun, kendine bir oda tutmak istiyor ama sistem ona boş oda olmadığını, hatta gösterdiği odanın bir anda yok olduğunu söylüyor. Sonuç mu? Ekran kararıyor, hayaller çöküyor ve sen elinde kumanda ile donup kalıyorsun. O efsanevi dövüşler, o yüksek skorlar, hepsi birer hafıza hatasına dönüşüyor.\n\nEmülasyon Gelişimi ve Acımasız Gerçekler\n\nBu sorunun kaynağı, aslında emülatör geliştiricilerinin acımasız mücadelesinde yatıyor. Her yeni donanım çıktığında, yazılımın o donanımla uyumlu çalışması için inanılmaz bir efor sarf ediliyor. Folly gibi efsanevi geliştiriciler, bizim klasik oyunları sorunsuz oynamamız için gecesini gündüzüne katıyor. Ancak bazen, tıpkı bu 'realloc' hatasında olduğu gibi, beklenmedik sorunlar ortaya çıkabiliyor. Bu durum, sadece bir uyumluluk hatası değil, aynı zamanda yeni bir mimarinin getirdiği derinlemesine bir bellek yönetimi mücadelesi. RetroPie gibi popüler sistemler bu emülatörleri kullandığı için, RPi 5 sahipleri ister istemez bu sorundan etkileniyor. Bir zamanlar

Geri