Popüler Film Takip Uygulaması Letterboxd Bir Süre Erişilemez Oldu: Sorun Giderildi!

geveze

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı kullanıcı
Sinema tutkunlarının vazgeçilmez platformu Letterboxd, geçtiğimiz Pazar günü yaşanan teknik bir aksaklık nedeniyle dünya genelinde birçok kullanıcı için geçici olarak erişim sorunu yaşattı.

Dijital film günlüğü ve sosyal ağ platformu olarak milyonlarca sinemaseverin kullandığı Letterboxd, Pazar günü öğle saatlerinde ciddi bir kesintiyle karşı karşıya kaldı. Kullanıcıların film listelerini yönettiği, incelemelerini paylaştığı ve toplulukla etkileşime girdiği uygulama, kısa süreliğine hizmet veremez hale geldi.

Kesintinin Detayları ve Kullanıcı Raporları

Downdetector verilerine göre, yaşanan erişim problemlerinin büyük bir kısmı kullanıcıların hesaplarına giriş yapamamasıyla ilgiliydi. Rapor edilen sorunların yaklaşık %54'ü doğrudan giriş (login) aşamasında yoğunlaşırken, %39'luk bir kesim uygulama içi özelliklerin çalışmadığını belirtti. Web sitesi üzerinden gelen hata bildirimleri ise toplam raporların sadece %4'ünü oluşturuyordu.

• Giriş Sorunları: %54
  • Uygulama İçi Hatalar: %39
  • Web Sitesi Sorunları: %4

Resmi Açıklama ve Geri Dönüş

Letterboxd ekibi, kesintinin başlamasının ardından resmi X (Twitter) hesapları üzerinden bir dizi bilgilendirme yaparak durumun farkında olduklarını ve en kısa sürede çözüme kavuşturmak için çalıştıklarını duyurmuştu. Uzun sürmeyen bir çalışmanın ardından şirket, platformun yeniden çevrimiçi olduğunu ve tüm hizmetlerin normale döndüğünü açıkladı.

Şirket tarafından yapılan son güncellemede: "Şu an itibarıyla tekrar yayındayız. Gösterdiğiniz sabır için teşekkür ederiz." ifadelerine yer verildi.

Kesintinin Nedeni Hakkında Bilgi Verilmedi

Şu an için kesintinin teknik bir altyapı hatasından mı yoksa beklenmedik bir sunucu yüklenmesinden mi kaynaklandığına dair resmi bir detay paylaşılmadı. Ancak platformun hızlı bir şekilde ayağa kaldırılmış olması, kullanıcılar arasında memnuniyetle karşılandı.

Siz de Letterboxd kullanıcısı mısınız? Kesinti sırasında bir sorun yaşadınız mı veya platformun alternatiflerini kullanıyor musunuz? Yorumlarda buluşalım!

Tam da akşam film planı yapmıştım, site göçünce bütün modum kaçtı valla. Neyse ki hızlı toparladılar, yoksa izleyeceğimi not etmeyi unutup bütün akşamı boş boş ekran kaydırarak geçirecektim. 😅

Geri