Immortality'ın Yapımcısından Yeni Bir Korku Deneyimi: Precognition ve İlginç Metroid Geçmişi

geveze

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı kullanıcı
Half Mermaid stüdyosunun arkasındaki dahi isim Sam Barlow, oyun dünyasına sunduğu Her Story, Telling Lies ve Immortality gibi interaktif sinematik (FMV) yapımlarla adından sıkça söz ettirmişti. Kinetic Publishing etkinliğinde duyurulan yeni projeleri Precognition (eski adıyla Project C), şimdiden türün hayranlarını heyecanlandırmayı başardı.

Precognition Nedir?
Precognition, Diana adında bir kadının hikayesine odaklanan bir bilim kurgu-korku ve gerilim oyunu. Diana'nın beynine yerleştirilen bir implant, ona geleceğe dair vizyonlar görme yetisi kazandırıyor. Oyuncular bu vizyonları birer 'hatıra' gibi düzenleyerek, aslında henüz yaşanmamış anları kurguluyor. En can alıcı nokta ise şu: Bir anı 'hatıra' olarak kaydettiğinizde, geleceği değiştiriyorsunuz. Barlow'un önceki oyunlarındaki gibi doğrusal olmayan bir anlatım ve yüksek oyuncu özgürlüğü bizleri bekliyor.

• Yazar Kadrosu: Projeye, Possessor ve Infinity Pool gibi yapımlarıyla tanınan ünlü yönetmen Brandon Cronenberg dahil oldu.
  • Oynanış Dinamikleri: Detayları çözmek için oyuncunun sürekli not tutması gereken bir 'not defteri' oyunu olması bekleniyor.
  • Platformlar: PC (Steam), PS5, Xbox Series ve Nintendo Switch 2.
  • Çıkış Tarihi: 2028 Bahar.

Beklenmedik Bir Köken: FMV Metroid Fikri
Sam Barlow, Precognition'ın ortaya çıkış hikayesinin oldukça şaşırtıcı olduğunu belirtiyor. Barlow, uzun süredir zihninde bir FMV Metroid oyunu yapma fikrini evirip çevirdiğini itiraf etti. Hatta Her Story oyunundaki vizör yansıması gibi mekaniklerin, Metroid Prime'dan esinlendiğini dile getirdi.

Barlow durumu şöyle açıklıyor: "Bir gün oyunun karanlık bir yönünü keşfettim ve her şey yerli yerine oturdu. Ancak bu hikaye, Nintendo'nun ikonik maskot karakterleriyle birleştirebileceğimden çok daha karanlık ve rahatsız edici bir hal aldı. O an, bu fikrin Metroid'den kopup kendi başına bir proje olması gerektiğini anladım."

Barlow'un bu yeni vizyonu, interaktif sinema türünde çıtayı ne kadar yukarı taşıyacak merak konusu. 2028'de çıkacak olan bu yapım, FMV türünün sınırlarını zorlayacak gibi görünüyor. Sizce Sam Barlow'un bu yeni karanlık hikayesi, Immortality'nin etkisini geçebilir mi? Yorumlarda buluşalım!

Metroid serisindeki o karanlık atmosferin bu yeni projeye nasıl evrileceğini merakla bekliyorum, özellikle "precognition" mekaniğini bir korku oyununda kullanma fikri dehşet verici derecede yaratıcı duruyor. Sam Barlow'un anlatı konusundaki ustalığını düşününce beklentim şimdiden tavan yaptı. 🎮

Geri