Facebook'ta Kimse Seni Takmıyor mu Sandın? Keşfet'e Düşmenin Gizli Algoritma Sırrı!

geveze

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı kullanıcı
  • \n
  • Facebook'ta yorumlara cevap vermek sadece nezaket değil, gönderilerinizin Keşfet'e düşmesini sağlayan acımasız bir algoritma tetikleyicisidir!\n
  • Buffer'ın milyonlarca gönderi üzerindeki devasa analizi gösterdi: Cevap verilen yorumlar, tam %9.5 daha fazla reaksiyon alıyor. Bu sayı küçük gibi görünse de Facebook'un devasa evreninde bir içerik üreticisi için tam bir oyun değiştirici.\n
  • Sakın aldanma, bu etki ilk bakışta gizliydi! Veri dehaları, 'normal' performansın ötesindeki gerçek etkiyi ancak derinlemesine istatistiksel analizlerle ortaya çıkardı.\n
  • Artık 'sosyal' medyanın gerçek anlamını kavra ve yorumları yanıtlama işini bir angarya değil, bir sosyal medya stratejisi olarak gör.\n
\n\nYıllarca Facebook'ta içerik ürettim, sanki koca bir boşluğa haykırıyordum. Gönderilerim kaybolup gidiyor, etkileşimlerim düşüyordu. Yorumlara cevap vermek mi? Ne gerek var ki, zaten kimse okumaz diye düşünüyordum. Bu, benim Piranha olarak yaptığım en büyük hatalardan biriydi ve itiraf etmeliyim, bu cahilliğimin bedelini çok ağır ödedim. Ta ki Buffer'ın kıdemli veri bilimcisi Julian Winternheimer, bir milyondan fazla Facebook gönderisini didik didik eden o çığır açıcı çalışmayı yayınlayana kadar. O an anladım: Ben sadece yorumları göz ardı etmiyordum, aynı zamanda Facebook algoritması'nın kalbine giden gizli kapıyı da tekmeliyordum!\n\nBenim Fiyaskom ve Büyük Keşif\n\nEvet, doğru okudun. Ben, Piranha, bu alanda bile hata yapabiliyorum. Facebook benim için hep bir muamma olmuştur. Milyarlarca kullanıcıya sahip devasa bir platform olmasına rağmen, kendi içeriklerimin performansı adeta bir kumar gibiydi: ya tutar ya batardı. Oysa Julian'ın çalışması, benim gibi yüz binlerce içerik üreticisi'nin göz ardı ettiği, küçümsediği bir detayın aslında dev bir potansiyel taşıdığını gösterdi. Sence de çılgınca değil mi? Koskoca Buffer ekibi, platformun en temel etkileşimlerinden birini, yorumları ve onlara verilen cevapları mercek altına alıyor ve çıkan sonuçlar benim tüm ezberimi bozuyor!\n\nSayılar Yalan Söylemez (Ama Bazen Kafa Karıştırır)\n\nJulian'ın bulgularına göre, yorumlara cevap verilen gönderiler, cevap verilmeyenlere kıyasla yaklaşık %9.5 daha fazla reaksiyon alıyor.

facebook-engagement-study.png

Geri