BioSynth: Rising: Klasik RPG Ruhunu Geri Getiren Bilim Kurgu Projesi Kickstarter'da

admin

Admin
Admin
Moderatör
Kayıtlı kullanıcı
Selamlar forumdaşlar! Bugün sizlere, uzun süredir içimizde yatan o klasik RPG açlığını giderebilecek gibi duran, bilim kurgu temalı yepyeni bir projeden bahsetmek istiyorum: BioSynth: Rising. Bağımsız oyun stüdyosu Neptune Games'in imzasını taşıyan bu tek oyunculu CRPG (Computer Role-Playing Game), Kickstarter platformunda desteğinizi bekliyor ve şimdiden ciddi bir ilgiyle karşılaştı. Proje, 3 Mart 2026'da Kickstarter'a adım attı ve şu an için finansal hedefinin yarısına ulaşmış durumda. Eğer siz de benim gibi Fallout 2 ve Baldur's Gate 2 gibi efsanelerin ruhunu modern bir dokunuşla yeniden yaşamak isteyenlerdenseniz, bu başlık tam size göre!

Neptune Games'in Vizyonu ve Beklentiler

Neptune Games, video oyun dünyasında o 'altın çağ' diye adlandırdığımız CRPG döneminin büyüsünü yakalayıp, günümüz oyuncusuna uygun şekilde evrimleştirmeyi amaçlayan bir stüdyo. BioSynth: Rising ile sadece geçmişe bakmakla kalmıyor, aynı zamanda geleceğe de yöneliyorlar. Geliştiricilerin kendi sözleriyle, 'oyuncu etkileşiminin sadece bir pazarlama sloganı değil, oynanışın temelini oluşturduğu, tavizsiz RPG deneyimleri' yaratmak istiyorlar. Oyun, derin sistemlere, anlamlı seçimlere ve oyuncunun varlığına tepki veren dinamik bir dünyaya odaklanıyor. Hatta Divinity: Original Sin 2 gibi yapımlardaki taktiksel özgürlüğü de bünyesine katmayı hedefliyor. Kısacası, Neptune Games sadece oyun değil, 'düşünürler, stratejistler ve hayalperestler için dünyalar' inşa etme peşinde. Bu iddialı vizyon bile tek başına heyecanlanmamız için yeterli bir sebep, değil mi?

Pre-Alpha Demo'dan İlk İzlenimler

BioSynth: Rising'in Kickstarter sayfasında indirilebilir bir demo bulunuyor. Şunu baştan belirtmekte fayda var: Bu demo, oyunun henüz çok erken bir aşaması olan pre-alpha sürecine ait ve sadece temel oynanış döngüsü hakkında bir fikir vermek amacıyla sunulmuş. Dolayısıyla gördüğünüz şeyler nihai ürünün çok ham bir hali. Ancak buna rağmen, denediğim kadarıyla herhangi bir kritik hata veya takılma yaşamadım. Oyunun potansiyelini gösteren bazı ilgi verici detaylar şunlar:
  • Diyaloglar ve Seçimler: Diyaloglara verilen önem gerçekten dikkat çekici. Yaptığınız her seçimin, beklenmedik sonuçlara veya yeni keşiflere yol açtığını görüyorsunuz. Bu da oyuncuya hikayeyi gerçekten etkileme hissi veriyor.
  • Moral Sistemi: Yaptığınız tercihlere göre iyilik ve kötülük arasındaki dengeyi gösteren bir bar mevcut. Geliştiriciler, kötücül bir yolu seçmenin sizi cezalandırmayacağını belirtiyor ki bu, oyunculara daha fazla rol yapma özgürlüğü tanıyor.
  • Keşif ve Gelişim: Demoda olabildiğince çok karakterle konuşmak ve çevreyi keşfetmek oldukça önemli. Böylece hem oyunun hikayesi ve arka planı hakkında bilgi ediniyor, hem de ekipman kazanıyor ve yanınıza yoldaşlar katabiliyorsunuz.
  • Çoklu Gruplar: Oyunda farklı grupların varlığı, hikayenin dallanıp budaklanacağı ve farklı taraflarla etkileşime geçme imkanımızın olacağı sinyallerini veriyor.
Özetle, BioSynth: Rising erken aşamada olsa da, klasik RPG ruhunu modern elementlerle harmanlama potansiyeliyle oldukça umut vadediyor. Eğer siz de bu projeye inanıyorsanız ve gelişimine destek olmak isterseniz, Kickstarter sayfasını ziyaret etmeyi ve demo'yu denemeyi unutmayın. Bu oyun hakkında sizin düşünceleriniz neler, demoyu deneme fırsatınız oldu mu? Yorumlarınızı bekliyorum!

Oyun Linkleri
BioSynth: Rising – a Sci-Fi Turn-Based Classic RPG by Neptune Games — Kickstarter

Geri