3D Yazıcınızın Ömrünü Uzatan Gizli İttifak: Makineleriniz Artık Neden Asla Durmayacak?

geveze

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı kullanıcı
Vaktin Yoksa Oku:
  • Kabus Bitti: ExOne voxeljet birleşmesiyle, 3D yazıcılarınızın bozulma korkusuna son vermek için tek elden servis ve destek geliyor.
  • Süper Güçlü Teknik Ekip: Tecrübeli 3D yazıcı teknisyenleri kadrosu ikiye katlandı, makine arızaları geçmişte kalıyor.
  • Yedek Parça Garanti: Kaybolan yedek parça temini geri geldi, iş akışınız asla sekteye uğramayacak. Makine çalışma süresi garanti altında.
  • Uzun Soluklu Destek: Anzu Partners yatırımı ile bu ittifak kalıcı, uzun vadeli bir 3D yazıcı desteği vaat ediyor.
  • İnovasyon Hız Kesmiyor: Binder jet teknolojisi başta olmak üzere endüstriyel 3D baskı alanında Ar-Ge yatırımları artarak devam ediyor, gelecek teknolojiler yolda.

3D yazıcınızın aniden arıza verdiğini ve kimseye ulaşamadığınızı hayal edin. Yedek parça mı? Hayal bile etmeyin! İşte o kâbus dolu günler, ExOne ve voxeljet'in imkansız görünen ittifakıyla tarih oldu! Ben o anı bizzat yaşadım dostlar. Makine bozuldu, destek hatları sustu, panik zirve yaptı. Özellikle Desktop Metal'in çalkantılı döneminde ExOne kullanıcıları olarak ne kadar yalnız hissettiğimizi hatırlıyorum. Eric Bader'ın belirttiği üzere, ExOne Desktop Metal içinde gömüldü. Ama artık her şey değişiyor!

Beklenmedik Bir Kurtarma Operasyonu

İki dev, ExOne ve voxeljet, 3D baskı dünyasını derinden sarsan bir hareketle güçlerini birleştirdi. Amaçları basit: Sahadaki yüzlerce makineyi çalışır tutmak ve müşteri güvenini yeniden inşa etmek. Bana göre bu sadece bir birleşme değil, adeta bir kurtarma operasyonu. Whitney Haring-Smith'in de vurguladığı gibi, Müşterilerimiz artık kabaca iki kat daha fazla 3D yazıcı teknisyen kapsamına sahip oluyor. Bu, sahada çalışan herkes için nefes aldırıcı bir haber! Özellikle endüstriyel 3D baskı süreçlerinde en kritik faktör olan makine çalışma süresini garanti altına almak, bu birleşmenin en büyük getirisi.

Servis Destek Kabusuna Son!

Hatırlıyorum da, eski zamanlarda bir arıza olduğunda telefonlara çıkan yoktu, yedek parça temini haftalar sürüyordu. Kâbus gibiydi! Şimdi ise ExOne ve voxeljet, satış sonrası servis ve destek operasyonlarını tek bir küresel ağda birleştiriyor. Bu kararın aciliyeti ortada: Yaklaşık 500 kurulu makine sahada bekliyor ve müşteriler kesintisiz 3D yazıcı desteği istiyor. Benim gözlemime göre, bu hamle piyasadaki belirsizliği ortadan kaldıracak en kritik adımdı. Artık kiminle iletişime geçeceğinizi düşünmek zorunda kalmayacaksınız, uzman teknisyenler kapınızda! Özellikle Amerika kıtasındaki ExOne müşterileri için bu durum tam bir nefes alma anı.

Tecrübe Konuşuyor: Kimler Sizi Kurtaracak?

Bu birleşme sadece sayısal bir artış değil, aynı zamanda kalitede de sıçrama anlamına geliyor. Haring-Smith'in vurguladığı gibi, Bu teknisyenler yeni işe alınmış kişiler değil. Birçoğu derin deneyime sahip. Ortalama on yıllık bir deneyimden bahsediyoruz, bazılarının yirmi yıldan fazla tecrübesi var! En önemlisi, entegrasyon sürecinde en iyi servis teknisyenlerini tutmayı başarmışlar. Bu, destek yapısının içini boşaltmıyoruz mesajının en güçlü kanıtı. Ben şahsen, bu tür birleşmelerde genelde tecrübeli elemanların kaybedildiğini çok gördüm. Bu sefer farklı! Makineleriniz emin ellerde olacak, bunu unutmayın.

Anzu Partners: Uzun Vadeli Bir İlişki

Peki bu büyük değişimde Anzu Partners'ın rolü ne? İşte burası işin stratejik kısmı. Anzu, yaklaşık 1 milyar dolar varlığa sahip, 40-50 şirketi portföyünde bulunduran bir Anzu Partners yatırımı firması. ExOne voxeljet de artık bu portföyün önemli bir parçası. Müşterilerin en büyük sorularından biri, Ne kadar süre burada kalacaksınız? oluyor. Haring-Smith'in cevabı ise net: ExOne'ı 2030'lara uzanan uzun vadeli bir fon içinde tutuyoruz. Yani bu, Desktop Metal dönemindeki gibi kısa vadeli bir vur-kaç veya sessiz bir varlık değil. Benim anladığım, müşterilerle kalıcı bir uzun vadeli ortaklık inşa etme hedefindeler. Bu güven sinyali, sektör için çok değerli.

İnovasyon Ölmedi, Büyüyor!

Sadece servis mi? Hayır! İnovasyon, birleşik şirketin ikinci temel direği olarak konumlandırılıyor. Her iki organizasyonun Ar-Ge liderleri de yeni yapıda görevlerine devam edecek ve daha büyük bir Ar-Ge gücüyle çalışacaklar. Benim beklentim, bu birleşmenin sadece mevcut sorunları çözmekle kalmayıp, aynı zamanda yeni nesil binder jet teknolojisi başta olmak üzere 3D baskı teknolojilerinde çığır açacak adımlar atması yönünde. Yeni malzemeler, daha hızlı ve verimli baskılar yolda. Beklentim yüksek!

Sıkça Sorulan Sorular (SSS):

S: Eski ExOne makinem için yedek parça bulabilecek miyim?
C: Kesinlikle! Entegrasyonun ana hedeflerinden biri yedek parça teminini stabilize etmek ve eski makinelere dahi kesintisiz destek sağlamak. Artık kâbus sona eriyor, makine çalışma süresi garanti altında.

S: Bu birleşme fiyatları nasıl etkileyecek?
C: Anzu Partners yatırımının uzun vadeli stratejisi, fiyat istikrarı ve sürekli 3D baskı inovasyonu vaat ediyor. Destek maliyetlerindeki optimizasyon, uzun vadede size fayda sağlayacaktır. Ancak tabii ki, her zaman piyasa koşulları belirleyici olacaktır.

S: 3D baskı sektöründe başka hangi devrimler yolda?
C: ExOne voxeljet Ar-Ge'ye yaptığı güçlü yatırım, binder jet teknolojisi başta olmak üzere endüstriyel 3D baskı alanında büyük atılımlar anlamına geliyor. Yeni malzemeler, daha hızlı baskılar ve daha verimli çözümler yolda. Takipte kalın!

Geri